| Eetstoornis E-learning programma professionals |

Voor veel professionals blijft het een groot raadsel waarom cliënten met eetproblemen zo moeilijk gemotiveerd raken voor herstel. Ook schrikt het professionals soms af, want zulke cliënten worden vaak bestempeld als complex. Dit programma leert professionals waar een eetstoornis werkelijk over gaat, welke behandelopties er zijn en hoe ze het hele systeem rondom de cliënt kunnen betrekken. Stel je voor dat jij als professional herstel leuk en inspirerend kan maken?

Er zijn vaak meerdere keerpunten nodig voordat mensen volledig kunnen herstellen. Ook als je al jaren met deze doelgroep werkt zul je verrast zijn door de inhoud en de vernieuwde ideeën uit het programma. Hierdoor kun jij cliënten met diverse eetproblemen: Anorexia, Boulimia, Binge Eating Disorder, OSFED en ARFID beter leren begrijpen, begeleiden en motiveren voor écht 100% herstel.

Voor wie?

Deze on-demand E-learning is voor professionals in de breedste zin des woord: POH-GGZ, Huisartsen, Eerstelijn pychologen, NIP K&J/NVO OG, Toegepaste Psychologen (NBTP), NIP-Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP, Artsen en verpleegkundigen (ABAN), Diëtist, Leefstijlcoach, Pedagogische medewerker, GGZ medewerker, Psychotherapeut, Coach, Wijk of FACT team, Ervaringsdeskundige, Inloophuis medewerker en andere specialisten die zich inzetten voor mensen met eetproblematiek. Sommige beroepsgroepen en hulpverleners kunnen accreditatiepunten behalen!

Inhoud programma:
Je ontvangt thuis per post een mooie gele doos met daarin:

  • Het BUDDY UP boek (200 pagina’s).

  • Een handige kijkwijzer met een overzicht van alle trainingsvideo’s en bonusvideo’s.

  • Het boek “De wolf in schaapskleren“ cadeau.

  • Toegang tot jouw online leerportaal.

  • Online toetsing & Persoonlijk certificaat.

Wat vinden andere professionals?

“We hebben voor het hele team het Buddy Up Programma besteld zodat iedereen weet hoe ze mensen met een eetprobleem beter kunnen helpen. Het begint met begrip, dat is zo belangrijk voor de cliënt.”

— Kinderarts

“Ik werk al jaren met mensen met eetstoornissen, het is en blijft fascinerend. In plaats van te denken in stoornissen en diagnoses weet Isabelle haarfijn uit te leggen wat de functie van de eetstoornis kan zijn voor iemand. Dit programma is super waardevol.”

— Psycholoog

“In mijn praktijk komen veel mensen met eetstoornissen, maar ik liep vaak vast omdat mensen wel wilde veranderen, maar het niet lukte. Door dit programma begrijp ik mijn cliënten niet alleen beter, ook ben ik in staat hen veel beter te begeleiden in hun herstel proces.”

— Diëtiste

Eetstoornis training professionals - 32 accreditatie punten SKJ
Landelijke POH GGZ accreditatie punten - eetstoornis online e-learning

Accreditatie punten: 32 SKJ / 38 NBTP / 20 POH-GGZ. / 13 NIP (K&J)/ 13 NVO (OG)

Bekijk video: Wat Krijg je bij het Buddy Up Programma?

Bekijk video: Testimonial Psycholoog Bernadien

Bekijk video: Trailer van het Buddy Up Programma

€349

Accreditatie punten:
32 SKJ / 38 NBTP / 20 POH-GGZ / 13 NIP (K&J)/ 13 NVO (OG) / 13 Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP

Na bestelling ontvang je een mooie gele startkit met daarin het: Buddy Up boek en krijg je direct toegang tot het online portaal met meer dan 50+ videos waarin Isabelle, kinderen, ouders en experts uitleggen hoe je kunt genezen van een eetstoornis. Of je nu kinderen, adolescenten of volwassenen met eetstoornissen begeleid, dit programma leert je wat je beter wel én niet kan zeggen of doen. In de video’s komen zeer diverse onderwerpen aan bod: van waarom iemand een eetstoornis ontwikkeld, lichamelijke en geestelijke gevolgen, nature vs nurture, co-morbiditeit, onderliggende problematiek en trauma, de fases van herstel, behandelopties en motivatie criteria.

Vraag & antwoord op herstel van A tot Z

Op jouw online portaal vind je ook nog downloads: de Zorgstandaard eetstoornissen, Medische checklist, Leidraad dwangvoeding en extra werkbladen/oefeningen om samen met jouw cliënt te doen. Na succesvolle afronding van het programma volgt een online toetsing; bij een score van 75% of hoger ben je geslaagd en ontvang je jouw certificaat en worden (indien je bij een beroepsgroep bent aangesloten) jouw accreditatiepunten toegekend.

Wie ben ik zonder mijn eetstoornis?

Mensen met eetproblemen voelen zich vaak minderwaardig dan anderen en ervaren vaak een gemis aan identiteit, zodoende proberen zij zich staande te houden door alles goed te doen voor anderen, zo hoog mogelijk te presteren en worstelen zij met levensvragen als “Wie ben ik?“ en “Wat ben ik waard?“ In herstel draait het eigenlijk om de vraag: Wie wil ik zelf werkelijk zijn? Wie kan ik zijn zonder dit eetprobleem? Als professional leer je de inzichten die je nodig hebt om jouw cliënt verder op weg te helpen in herstel.

Het Buddy Up Programma

Het Buddy Up boek & online video programma neemt jou als professional stap voor stap mee door de 7 fases van herstel, je leert wat er bij komt kijken, hoe je kan helpen en wat jij emotioneel en praktisch kan doen voor het gezin en de cliënt die jij begeleidt.

 

Multi-problematiek

Eetstoornissen zijn copingsmechanismen en komen nooit alleen; het is een manifestatie van iets anders. Het gaat gepaard met onzekerheid, angst, maar ook dwang/ocd, trauma of onze genetische en persoonlijke gevoeligheden zoals autisme, add en adhd. In het video programma ontdek je wat de onderliggende problemen kunnen zijn en hoe je jouw cliënt kan begeleiden naar volledig herstel.

 

Hoop, inzichten en handvatten

Zonder begrip komen we niet ver. De video interviews zullen je inspireren en veel inzichten geven, het zal je behoeden voor het maken van veel voorkomende fouten, stomme opmerkingen, en verlossen van misvattingen en onbegrip.

 

50+ Trainingsvideos

Op het online programma vind je in totaal maar liefst 59 video’s en krijg je tips van Isabelle, andere kinderen en ouders die geworsteld hebben met een eetprobleem. Ook Eetstoornis Experts uit heel Nederland delen hun kennis en ervaring en leggen uit wat er nodig is om tot volledig herstel te kunnen komen.

Vorige
Vorige

Programma ouders & naasten